Friday, 4 January 2013

Perhatian!!! Keputihan Boleh Mengakibatkan Kanser

keputihan adalah simptom yang lazim dialami oleh wanita. Penyebab utamanya sejenis kulat (jamur) yang dikenali sebagai candida albicans. Keputihan yang disebabkan olehcandida albicans dikenali dengan vulvovaginal candidiasis.


Masalah keputihan ini biasa berlaku kepada wanita dewasa dan remaja. Keputihan atau lelehan lendir yang keluar dari faraj wanita ada pelbagai sifatnya dan berbeza di antara seorang wanita dengan yang lain,biasanya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Lazimnya, jika keputihan tiada berubah warna kekuningan atau kehijauan bermakna tiada jangkitan. Sama juga jika keputihan bersifat berlendir dan tidak berbeku seperti susu basi atau berubah berbau hanyir, atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj menandakan jangkitan.

Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. Wanita mempunyai kitaran haid yang dipengaruhi oleh hormon.

Wanita yang menderita keputihan kronik selama bertahun-tahun akhirnya menjadi mandul. Banyak wanita yang mengambil mudah soal keputihan. Jika keputihan tersebut hanya bersifat fisiologis (normal, non patologis) memang tidak berbahaya, namun, jika bersifat patologis harus segera diubati, kerana lama kelamaan dapat menyebabkan kesulitan untuk mempunyai anak.Kebanyakan jangkitan tak memudaratkan tetapi tahukah anda keputihan boleh mengakibatkan aktiviti harian anda terganggu lebih-lebih lagi jika keputihan itu disertai dengan kegatalan, ketidakselesaan/merasa pedih  ketika bersama suami dan paling merisaukan keputihan ini boleh mengakibatkan kemandulan,keguguran,kelahiran bayi pra-matang,kematian bayi, pendarahan dan adakalanya boleh mengakibatkan kanser.  Oleh itu pencegahan haruslah dilakukan sebelum terlewat. 

Cara pertama berjumpalah dengan Doktor sekiranya keputihan tersebut sudah berwarna hijau atau berbau dan berdarah. Mencegah dari awal lebih baik dari melarat , selain itu dengan pengambilan supplement dari shaklee iaitu ALFALFA COMPLEX dapat mengurangkan masalah keputihan

APA YANG ADA DALAM ALFALFA COMPLEX SHAKLEE?
=========================================
Alfalfa Complex merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforous, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
  • Sumber semula jadi dari alfalfa
  • Setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu
sumber mikronutrion yang paling kaya
  • membuatkan sistem badan berjalan lancar 
  • membantu dalam hal kewanitaan termasuklah masalah keputihan 
  • bonus untuk ibu menyusu - alfalfa adalah milk booster
JOM LIHAT TESTIMONI PENGGUNA ::

AMARAN : Alfalfa TIDAK BOLEH diambil oleh pesakit SLE dan mereka yang mengalami sebarang penyakit berkaitan sistem imuniti.

Cara membuat pesanan:
  • Email ke mama_azimazam@yahoo.com.my, atau SMS/ wassap ke 018 4044834 untuk pesanan.Boleh dapatkan set percubaan dari saya. 
  • Anda juga boleh terus kecawangan shaklee berdekatan anda dan membuat pembelian menggunakan ID: 882909 untuk pembelian pada harga ahli. Setelah pembelian bagi saya invoice dan saya akan memberi konsultasi percuma sepanjang pengambilan produk.

No comments:

Post a Comment