Monday, 17 December 2012

Tips-Tips Kumpul Susu Dengan Banyak


Lihat Hasil Rose , Ibu Berkerja tetapi boleh mendapat hasil stok EBM yang banyak sekali. Yang Best Tentang si Rose ni ibu ni sentiasa ceria  dan tenang. Sambil Pam melayan FB atau baca novel kadang-kadang sampai tak sedar susu pon hampir melimpah. Jangan Tak tau dia pon mempunyai anak kembar tau. Banyak kan EBM dia, dan dapatkan tips-tips untuk kumpul susu dengan banyak seperti ini.

- Positifkan diri semasa mengandung dan tetapkan dalam hati saya ingin menyusukan bayi saya sehingga 2 tahun.
- Cari Info-info berguna dan banyakkan membaca berkenaan penyusuan. 
- Berkawanlah dengan ibu-ibu yang dah berjaya dalam menyusukan anak secara ekslusif , bila kita start berkawan dengan org2 macam ni , secara tak langsung kita akan bersemangat untu menjayakan penyusuan untuk si manja kita nanti. Elakkan dari unsur-unur NEGATIF
- Sebaik bayi dilahirkan, jika bersama anda terus susukan bayi walaupon bayi belum pandai menghisap. kita harus menyusukan bayi sebaik melahirkan atau selepas satu jam melahirkan. Kerana KOLOSTRUM yg baik dan sangat penting utk si manja sudah tersedia untuk diminum..Dan paling UTAMA masa ni, hormone prolaktin berada pada tahap yg sangat tinggi. 
- Susu kita ni,lg kita pam,lg byk dia akn produce. Tak caya, cuba BUAT! "MORE DEMAND MORE SUPPLY"  Mula2 memg skit,tp percayalah,lg kita pam,lg byk susu kita akn terhasil..Bila kita rajin pam susu , susu akan refill dengan cepatnya. Kalau MALAS sendiri mau ingat..hehehehe.
-SOALAN yang sering di berikan pada saya, Kak anak saya ni asyik nak mengepeng je selalu bergayut, macam mana nak buat STOK kak, susahklah kak. pam mesti dapat sikit jek.Jika bayi minum sebelah kanan, sebelah kiri pam supaya dapat  buat stok. Tips yang mudahkan. Sebelah malam pulak bila bayi tidur mama bangunlah buat TEKNIK POWER PUMPING  memang sangat membantu.
- Bagi ibu yang berkerja cuba cari masa yang sesuai dapat pam waktu rehat pon kira sangat bagus. 
- Dapatkan rehat  dan Supplement yang terbaik , kerana ibu-ibu memerlukan pemakanan yang seimbang dan memastikan pengambilan makanan protien dan kalsium yang mencukupi. Mudah saja bagi ibu-ibu yang tiada masa boleh mengantikan dengan supplement SHAKLEE. Mudah dan ringkas.  
- Air Masak Minum 3-4liter sehari kerana di dalam tubuh manusia memerlukan air yang banyak disamping itu dapat melancarkan penghasilan susu.
- Badan yang letih, mengantuk, tiada zat , stress akan menganggu penghasilan susu dengan supplement akan dapat membantu si ibu lebih kekal cergas sepanjang tempoh berpantang dan penyusuan.
- Semasa pam susu boleh kot kita layan FB hehehe bg ibu-ibu gemar berFB, novel atau cerita lawak kalau mama wiwin suka lawak sepah terbaek..hahaha dah terleBIH suda... bila kita ceria dan tenang penghasilan susu lancar dan cepat. 
- PERINGATAN !! JANGAN MALAS MENGEPAM. gunalah pam yang sesuai dengan anda.
- Akhir sekali Bermohonlah pada NYA, Semoga diizinkan oleh ALLAH dapat kita menyusukan bayi sehingga berumur 2 tahun. Banyakkan berzikir. 

Harapan saya harap dapat membantu ibu-ibu yang ingin berjaya dalam menyusukan si manja sehingga berumur 2 tahun.

  
Seronok Melihat EBM yang banyak camginikan.. ESP banyak membantu rose untuk membuat stok EBM yang banyak dan pengambilan supplement ini sangat mudah. 

Bagi ibu-ibu yang berminat untuk dan ingin mendapat KONSULTASI PERCUMA sepanjang pengambilan produk ini boleh hubungi saya di AZLINA AZIZ 018 4044834 sms/whatapp. 
Layak Memasuki group penyusuan rahsia susu ibu banyak . Setelah pembelian produk ini dengan saya.  

No comments:

Post a Comment